lørdag den 25. februar 2012

Bakterie nusseri

I denne uge har Christina og jeg været ved samme arbejdsplads sammen med vores Isabel. Hun har vist os hvordan man isolere og rendyrker bakterierne. Vi har set en masse forskellige indikator analyser som bekræfter eller afkræfter forskellige egenskaber hos bakterierne. De har også nogle apparaturer som kan identificere en bakterie helt automatisk. Walkaway bruges til alle slags prøve materiale hvorfra bakterien er ren dyrket. Det ligner lidt en elisa plade med en masse brøde der er coated med forskellige antistoffer. Walkaway aflæser alle brøndene og kombinationen af udslagene passer så til en bestemt bakteries profil. Det er ret smart, men tager og ret lang tid..18 timer! Vi har også set en Vitek, den minder om Walkaway men er hurtigere og bruges derfor til bloddyrkninger og haste prøver.

Alle slags antibiotika på kasse 


Onsdag var vi igen med nede og se deres ambulatorium, det er lidt gammeldags men ser ud til at fungere fint. De bruget et blodprøvetagnings system der minder om vores men det er ikke det samme. Til gengæld er deres glas meget lettere at sætte på, så der skåner man nok tommelfinger/håndled lidt mere end vi gør der hjemme. I onsdags mødte vi så en af isabels kollegaer. Hold nu hun sludrede løs og var virkelig rar. Da vi var færdige i ambulatoriet tog hun os med rund på et akut-laboratorium og viste os også biokemisk afdeling. Advia  over det hele!! det var lidt vildt...vi blev præsenteret for alle og følte os meget velkommen. Så hun har vist nok nu sat sig for at arranger noget med vi alle sammen skal ud og spise, det kunne bare rigtigt hyggeligt! så det håber vi meget bliver til noget. For i starten gik tingene mellem skole og sygehus ikke helt som det burde så der det skal der rodes bod på nu mener hun.

Idag (lørdag 25/2) har vi være rund i Alfama til et marked, og hold nu op hvor er det stort.. der er mange mærkelige, sjove og fuldstændig ubrugelige ting af finde her, men absolut et besøg værd. Senere fandt vi os et lille sted og fik frokost og gik derefter ned til Baixa hvor vi tog den elektriske sporvogn ud til Belém. jeg fandt mig noget græs og læste lidt og Christina spændte hjul under fødderne og rulle rundt. Alt sammen i dejligt dejligt solskin! Idag blev så dagen hvor der ikke var mega lang kø til pasteis de Belém så det blev kage dag..mums. Belém havde ikke så lang en distance at hjule på så vi tog ud til Oriente (metro) og ledte efter noget mere plads at stå på rulleskøjter på, men der var en masse brosten så det var ikke lige sagen. Men så fik vi da set det område også. Det er en område der blev bygget til EXPO 98'

Ingen kommentarer:

Send en kommentar